wtorek, 31 marca 2015

Czosnkowe ravioli

Dzis postanowiłem trochę pokombinować i zrobić ravioli. Jest to pierożek z ciasta makaronowego serwowany głównie we Włoszech.
Do przygotowania naszych ravioli będziemy potrzebowali :

1 jajko
20 dag mąki pszennej
woda ( aby makaron miał lepszą konsystencję )


Do zrobienia nadzienia będziemy potrzebowali aż trzy produkty : 

20 dag serka mascarpone 
czosnek (Do smaku ja dodałem pół główki)

Ciasto makaronowe wyrabiamy i cięko wałkujemy kroimy na kwadraciki. Bierzemy dwa kawałki ciasta na jeden kładziemy nadzienie i przykrywamy go drugim. Całosc wrzucamy na osoloną wrzącą wodę i gotujemy aż ciasto zmięknie







1 komentarz:

  1. Uwielbiam ravioli, nawet kupiłam sobie przyrząd do ich wycinania, a nie mogę się jakoś do tego wziąć... Na razie więc tylko zazdroszczę :)

    OdpowiedzUsuń