czwartek, 16 kwietnia 2015

Sorbet truskawkowy

Jeden z najprostszych przepisów na szybki i smaczny deser, na którego temat nie ma zbytniego sensu rozpisywania się. Do przygotowania będziecie potrzebowali.

600 gram truskawek mrożonych
200 gram jagód
200 gram cukru
200 ml. wódki

Owoce przekładamy do wysokiego naczynia tak, aby podczas blendowania nam nie pryskało po wszystkim co posiadamy w kuchni.
Ważne jest aby owoce nadal były zamrożone. Gdy owoce będą już częsciowo gładko zmielone dodajemy pozostałe składniki. Gdy masa już będzie gładka nasz sorbet przekładamy do pojemnika i wsadzamy do zamrażarki mieszając co godzinę. Po około 3-4 godzinach sorbet będzie idealny do podania.
Smacznego !



2 komentarze:

  1. zamiast cukru dodałabym stevię i lody cudne!

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie jestem przekonany co do stewii moim zdaniem za bardzo zmienia ona smak na "metaliczny"

    OdpowiedzUsuń