piątek, 17 kwietnia 2015

Placuszki z cukinii

Minimalna ilość pracy, świeże produkty i krótki czas wykonania oraz oczywiście wyśmienity smak to atuty tych prostych placuszków z cukinii.

W czasie sezonu możecie dać do nich co tylko chcecie.

Do przygotowania porcji dla 4 osób czyli około 16 placków będziemy potrzebowali :
1 średniej wielkości cukinii
1 papryki czerwonej
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz
300 g. mąki pszennej
2 jajka
200 g. sera żółtego
olej

Cukinie trzemy na grubych oczkach tarki, zasypujemy solą i odstawiamy na 20 minut. W między czasie ser kroimy w paski podobnie jak paprykę. Gdy cukinia puści nam wodę odciskamy ją i dodajemy resztę składników do startej cukinii. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy nasze placki na złoty kolor. Smacznego !




1 komentarz: